"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2012 m. gegužės 17 d., ketvirtadienis

Trinta daržovių-kalakutienos sriuba


Jums reikės:

Kalakutienos kauliukų ( arba sriubos rinkinio)
Bulvių 2-3 vnt.
Morkų 1 vnt.
Pomidoro 0,5 vnt.
Kopūsto smulkinto
Česnako 2 skiltelių
Svogūno 0,5 galvutės
Krapų keleto šakelių
Sriubos prieskonių mišinio(truputį)
Lauro lapelių, pipirų kvepiančiųjų 
Druskos
Grietinėlės

Gaminimas

Į verdantį vandenį sudedame kalakutienos kauliukus, lauro lapelius, česnako skiltelę, kvapiųjų pipirų, druskos ir išverdame sultinį. Po to sultinį perkošiame per sietelį.
Į kitą puodą įpilame truputį virinto vandens (galima ir kalakutienos sultinio, jei jo išsivirėte užtektinai) kalakutienos sultinio porą samčių ir sudedame smulkiai pjaustytas bulves bei tarkuotas morkas. Truputį pavirinus sudedame smulkintą kopūstą, pomidorą, česnako skiltelę, svogūną ir krapus, įberiame sriubos prieskonių, druskos, ir verdame kol daržovės suminkštės.
Į išvirusias daržoves dedame žalių smulkintų krapų ir viską susmulkiname blenderiu iki  tyrelės masės . Į trintų daržovių masę supilame likusį kalakutienos sultinį. Pilame jo tiek, kad sriuba gautųsi tirštoka. Jei supilsime visą sultinį sriuba  gali būti per daug atskiesta. Įpilame grietinėlės, išmaišome.Valgome su sviestu užtepta juoda duona. Skanaus!
p.s  Nuo kalakutienos kauliukų nuimtą virtą mėsytę galima susmulkinti blenderiu kartu su daržovėmis, nuo to sriubytė bus tik sotesnė ir gardesnė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...