Jums reikės:
Kalakutienos
kauliukų ( arba sriubos rinkinio)
Bulvių 2-3 vnt.
Morkų 1 vnt.
Pomidoro 0,5 vnt.
Kopūsto smulkinto
Česnako 2 skiltelių
Svogūno 0,5
galvutės
Krapų keleto
šakelių
Sriubos
prieskonių mišinio(truputį)
Lauro lapelių, pipirų kvepiančiųjų
Druskos
Grietinėlės
Gaminimas
Į verdantį
vandenį sudedame kalakutienos kauliukus, lauro lapelius, česnako skiltelę,
kvapiųjų pipirų, druskos ir išverdame sultinį. Po to sultinį perkošiame per
sietelį.
Į kitą puodą
įpilame truputį virinto vandens (galima ir kalakutienos sultinio, jei jo išsivirėte užtektinai) kalakutienos sultinio porą samčių ir sudedame
smulkiai pjaustytas bulves bei tarkuotas morkas. Truputį pavirinus sudedame
smulkintą kopūstą, pomidorą, česnako skiltelę, svogūną ir krapus, įberiame
sriubos prieskonių, druskos, ir verdame kol daržovės suminkštės.
Į išvirusias
daržoves dedame žalių smulkintų krapų ir viską susmulkiname blenderiu iki tyrelės masės . Į trintų daržovių masę
supilame likusį kalakutienos sultinį. Pilame jo tiek, kad sriuba gautųsi
tirštoka. Jei supilsime visą sultinį sriuba
gali būti per daug atskiesta. Įpilame grietinėlės, išmaišome.Valgome su
sviestu užtepta juoda duona. Skanaus!
p.s Nuo kalakutienos kauliukų nuimtą virtą mėsytę galima susmulkinti blenderiu kartu su daržovėmis, nuo to sriubytė bus tik sotesnė ir gardesnė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą