"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2012 m. birželio 13 d., trečiadienis

Keptas kalakuto kumpelis II

 Kalakuto kumpį jau kepiau su daržovėmis, na o šiandien išbandžiau dar vieną receptą.
Iš anksto pasiruošiau marinatą.

Marinatui:

Susmulkinau keletą česnako skiltelių, sumaliau juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, susmulkinau šviežių krapų keletą šakelių.Viską sudėjau į lėkštę ir dar užbarsčiau kvapiųjų provanso žolelių  ir truputį prieskonių paukštienai.
Majonezo 5 v.š. atskiedžiau vandeniu. Vandens pyliau puse stiklinės.
Paruoštą majonezą supyliau ant prieskonių ir išmaišiau.
Šia mase ištryniau kumpelį. Prieš tai kumpelį dar įtryniau druska.
 Marinavau 4 val. Po to kepiau 180 laipsn. orkaitėje apie 30 min, paskui 160 laipsn.orkaitėje dar apie 1 val
Į kepimo indą įpyliau truputį aliejaus, supyliau ant kumpelio visą likusį marinatą ir uždengiau folija.
15 min. prieš baigiant kepti nuėmiau foliją ir apversdama  bei pašlakstydama susidariusiu nuo kepimo skysčiu kepiau iki kepsnys apskrudo ir baigė kepti.
Valgėme su šviežiomis bulvėmis, apšlakstytomis riebaliukais  susidariusiais kepant kumpelį, bei apibarstytomis šviežiais smulkintais krapais.
Na ir kaipgi keptą mėsytę valgysime be daržovių, kurių  pas kiekvieną šeimininkę šiuo metu manau savam sode pilna.
Taigi valgėme su salotomis, kurioms paruošti panaudojau beveik visas šiuo metu turimas daržoves.
Taigi:
Pomidorą, ridikėlius, špinatus, krapus, žalią agurką, svogūnų laiškus bei truputį pekino kopūsto supjaustyti ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi, spaustos citrinos sultimis ir trupučiu druskos. Viską sumaišyti .
Skanaus!
P.S Beje, kadangi buvo labai karšta vasaros diena, prie šio patiekaliuko labai tiko šaltas alus.:)







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...