Šių sparnelių receptą radau kažkur interneto platybėse, dabar jis užima garbingą vietą tarp mano mylimiausių patiekalų receptų. Išbandžiau jį ir nuo to karto mano šeima prašo vištų sparnelius kepti tik pagal šį receptą.
Jums reikės:
* Vištų sparnelių
* Medaus
* Čili pipirų maltų
* Aliejaus truputį
* Druskos
* Vandens
Gaminimas:
Vištų sparnelius įtriname druska ir maltais čili pipirais. Pipirų negailėkit, nes per mažai įdėjus, trūks aštrumo.
Įpilame truputį aliejaus,sumaišome, uždengiame ir paliekame šaltai per naktį marinuotis.
Kitą dieną sparnelius ištriname medumi ir vėl paliekame nakčiai.
Jei medų dėsim tą pačią dieną su prieskoniais, tai sparnelių skonis nebus toks pikantiškas.
Kitą dieną į skardą gražiai sudedame sparnelius ir įpilame truputį vandens.
Uždengiame folija ir kepame 180 laipsn. orkaitėje tol kol suminkštės sparnelių mėsa.
Baigiant kepti, nuimame foliją ir dar kepame apie 10 min. žemesnėje temperatūroje, kol sparneliai gražiai apskrus.
Pavartykite sparnelius, kad iš visų pusių vienodai apskrustų.
Iškepę būna aštriai saldūs, karamelės spalvos.
Patiekiame karštus arba šaltus.
Labai skanūs atvėsę, tuomet labiau juntamas čili ir medaus skonis.
Išbandykite šį receptą ir tikrai apsilaižysite pirštelius. Skanaus!
"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė
2012 m. birželio 23 d., šeštadienis
2012 m. birželio 22 d., penktadienis
Balandėliai lietuviškai
Šį kartą gaminsime lietuviškus balandėlius. Juos gaminti išmokau iš mamos. Jie vilioja mane savo nepakartojamu aromatu ir spalvomis.
Jums reikės:
* kopūsto galvos
* šeimininkių faršo 0,5 kg
* virtų ryžių 1 pok
* kiaušinio 1 vnt
* morkų 2 vnt
* pomidorų padažo( keleto v.š)
* krapų
* įvairių mėgstamų prieskonių
* druskos
* truputį miltų
Pasiruošimas:
Kopūsto kotą išgremžiame, dedame kopūstą į verdantį vandenį ir apviriname tol kol lapai suminkštės.
Apverčiame ir vėl paviriname.
Vėliau lapus nuimame ir jeigu dar kieti ir žali, sumetame į vandenį kur virė ir dar paviriname.
Peiliu apipjaustome lapo storąsias dalis.
Taip pasiruošiame visus lapus balandėliams.
Morkas nuskutame, smulkiai sutarkuojame.
Krapų šakeles smulkiai supjaustome.
Įdarui:
Faršą ir virtus ryžius suminkome, pridedame prieskonių, druskos, kiaušinio ir dar kartą išminkome.
Gaminimas:
Ant kopūsto lapo dedame paruoštą įdarą, užlankstome kraštus.
Taip paruoštus balandėlius apvoliojame truputį miltuose ir apkepiname keptuvėje su aliejumi. Paskui balandėlius dedame į puodą su grotelėmis ant dugno ir užpylę truputį vandens, įbėrę truputį sultinio (kubeliuose), troškiname ant silpnos ugnies apie 30 min.
Prie šių balandėlių darau padažą:
Aliejuje pakepinu smulkintą svogūno galvutę, įdedu truputį miltų. Pakepinu iki gelsvumo, įpilu grietinėlės arba grietinės, truputį vandens ir pomidorų padažo.Viską pavirinu kol šiek tiek sutirštėja.
Valgome su virtomis šviežiomis bulvytėmis, žaliu agurku arba šviežių daržovių salotomis.
Skanaus:)
Jums reikės:
* kopūsto galvos
* šeimininkių faršo 0,5 kg
* virtų ryžių 1 pok
* kiaušinio 1 vnt
* morkų 2 vnt
* pomidorų padažo( keleto v.š)
* krapų
* įvairių mėgstamų prieskonių
* druskos
* truputį miltų
Pasiruošimas:
Kopūsto kotą išgremžiame, dedame kopūstą į verdantį vandenį ir apviriname tol kol lapai suminkštės.
Apverčiame ir vėl paviriname.
Vėliau lapus nuimame ir jeigu dar kieti ir žali, sumetame į vandenį kur virė ir dar paviriname.
Peiliu apipjaustome lapo storąsias dalis.
Taip pasiruošiame visus lapus balandėliams.
Morkas nuskutame, smulkiai sutarkuojame.
Krapų šakeles smulkiai supjaustome.
Įdarui:
Faršą ir virtus ryžius suminkome, pridedame prieskonių, druskos, kiaušinio ir dar kartą išminkome.
Gaminimas:
Ant kopūsto lapo dedame paruoštą įdarą, užlankstome kraštus.
Taip paruoštus balandėlius apvoliojame truputį miltuose ir apkepiname keptuvėje su aliejumi. Paskui balandėlius dedame į puodą su grotelėmis ant dugno ir užpylę truputį vandens, įbėrę truputį sultinio (kubeliuose), troškiname ant silpnos ugnies apie 30 min.
Likus 10 min. iki troškinimo pabaigos balandėlius apibarstome tarkuotomis morkomis, užpilame pomidorų padažo ir troškiname. Baigiant balandėliams troškintis užberiame žalių smulkintų krapų. |
Aliejuje pakepinu smulkintą svogūno galvutę, įdedu truputį miltų. Pakepinu iki gelsvumo, įpilu grietinėlės arba grietinės, truputį vandens ir pomidorų padažo.Viską pavirinu kol šiek tiek sutirštėja.
Valgome su virtomis šviežiomis bulvytėmis, žaliu agurku arba šviežių daržovių salotomis.
Skanaus:)
žymės:
balandėliai,
Kiauliena,
Maltos mėsos patiekalai
2012 m. birželio 19 d., antradienis
Daržovių sriuba su vištiena
Sriubai išvirti reikės:
* vištienos (gali būti sriubos rinkinys, šlaunelė ar blauzdelės)
* šviežio kopūsto
* morkos
* pomidoro
* bulvės didelės
* krapų šakelių
* prieskonių sriubai
* lauro lapelių
* druskos
Į verdantį vandenį sudedame vištieną (aš viriau 4 blauzdeles), įberiame žiupsnelį druskos, lauro lapelių, įdedame truputį prieskonių sriubai (morkos, česnakai, pastarnokų šaknys, svogūnų griežinėliai, porai, petražolės, salierai) ir verdame apie 25min. iki išvirs mėsytė.
Verdant susidariusias putas nugriebiame samčiu.
Iš puodo išgriebiame virtą vištieną.
Palaukiame kol sultinys nusistovės.
Nusistovėjusį sultinį nukošiame, kad nepakliūtų į sriubą tai kas nebereikalinga: smulkūs kauliukai, pipirai, lauro lapeliai ir t.t.
Tuo metu pasiruošiame daržoves:
Nuskustą bulvę ir pomidorą supjaustome kubeliais, kopūstą juostelėmis, morką sutarkuojame, krapus susmulkiname.
Sultinį užviriname ir sudedame į jį kubeliais pjaustytas bulves ,tarkuotą morką, likusius sriubos prieskonius. Paverdame apie 10 min.
Sudedame pomidorus ir kopūstus.
Verdame iki išvirs daržovės.
Mėsą nuimame nuo kauliukų, suplėšome rankomis ir suberiame į sriubą.
Truputį paverdame.
Į išvirusią sriubą suberiame smulkintus krapus.
Valgome užbalindami grietinėle arba be jos. Skanaus!
* vištienos (gali būti sriubos rinkinys, šlaunelė ar blauzdelės)
* šviežio kopūsto
* morkos
* pomidoro
* bulvės didelės
* krapų šakelių
* prieskonių sriubai
* lauro lapelių
* druskos
Į verdantį vandenį sudedame vištieną (aš viriau 4 blauzdeles), įberiame žiupsnelį druskos, lauro lapelių, įdedame truputį prieskonių sriubai (morkos, česnakai, pastarnokų šaknys, svogūnų griežinėliai, porai, petražolės, salierai) ir verdame apie 25min. iki išvirs mėsytė.
Verdant susidariusias putas nugriebiame samčiu.
Iš puodo išgriebiame virtą vištieną.
Palaukiame kol sultinys nusistovės.
Nusistovėjusį sultinį nukošiame, kad nepakliūtų į sriubą tai kas nebereikalinga: smulkūs kauliukai, pipirai, lauro lapeliai ir t.t.
Tuo metu pasiruošiame daržoves:
Nuskustą bulvę ir pomidorą supjaustome kubeliais, kopūstą juostelėmis, morką sutarkuojame, krapus susmulkiname.
Sultinį užviriname ir sudedame į jį kubeliais pjaustytas bulves ,tarkuotą morką, likusius sriubos prieskonius. Paverdame apie 10 min.
Sudedame pomidorus ir kopūstus.
Verdame iki išvirs daržovės.
Mėsą nuimame nuo kauliukų, suplėšome rankomis ir suberiame į sriubą.
Truputį paverdame.
Į išvirusią sriubą suberiame smulkintus krapus.
Valgome užbalindami grietinėle arba be jos. Skanaus!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)