"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2012 m. birželio 2 d., šeštadienis

Paprastasis obuolių pyragas


Šaltą vasaros dieną, sėdžiu prie lango, lietus pliaupia kaip iš kibiro, vėjas drasko medžių šakas, o iš slėnio ataidi  šventiniai muzikos garsai . 
 Nesinori tokią dieną kur nors eiti, tad nuoboduliui nuvytii išsikepu obuolių pyragą. Ir kai namai pakvimpa cinamonu,  keptais obuoliais ir kvapnia kava, nuotaika tikrai praskaidrėja. Todėl nedelsdama rašau jums savo pyrago receptą.
 

Jums reikės:

  • 1 didelio obuolio
  • 2 kiaušinių
  • 9 v.š miltų
  • 6 arb.šaukštelių cukraus
  • 100g sviesto arba margarino kepiniams
  • 3 v.š. grietinės
  • tarkuotos citrinos žievelės truputį
  • druskos truputį
  • nugesintos sodos
  • cinamono
  • cukraus pudros

Gaminimas:

Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir gerai išplakame.
Trynius sumaišome su cukrumi ir gerai išmaišome
Sviestą ištirpiname.
Iš miltų, trupučio druskos, kiaušinių su cukrumi, grietinės, sviesto išmaišome tešlą. Į ją suberiame tarkuotą citrinos žievelę, nugesintą sodą.
Dar kartą gerai išmaišome tešlą.
Supilame iki putų išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai išmaišome.
Tešla  turi gautis tąsi, bet ne per kieta.
Nulupame obuolį, supjaustome norimais gabaliukais, pabarstome jį cinamonu ir sumaišome.
Į kepimo indą pilame dalį tešlos, ant jos supjaustytus obuolius. Obuolius šakute truputį įspaudžiame  ir ant jų supilame likusią tešlą.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje keletą minučių, toliau kepame 180laipsn. temperatūroje apie 25 min.
Iškeptą pabarstome cinamonu ir cukraus pudra. Skanaus!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...