Šaltą vasaros
dieną, sėdžiu prie lango, lietus pliaupia kaip iš kibiro, vėjas drasko medžių
šakas, o iš slėnio ataidi šventiniai muzikos garsai .
Nesinori tokią dieną kur nors eiti, tad nuoboduliui nuvytii išsikepu obuolių pyragą. Ir kai namai pakvimpa cinamonu, keptais obuoliais ir kvapnia kava, nuotaika tikrai praskaidrėja. Todėl nedelsdama rašau jums savo pyrago receptą.
Nesinori tokią dieną kur nors eiti, tad nuoboduliui nuvytii išsikepu obuolių pyragą. Ir kai namai pakvimpa cinamonu, keptais obuoliais ir kvapnia kava, nuotaika tikrai praskaidrėja. Todėl nedelsdama rašau jums savo pyrago receptą.
Jums reikės:
- 1 didelio obuolio
- 2 kiaušinių
- 9 v.š miltų
- 6 arb.šaukštelių cukraus
- 100g sviesto arba margarino kepiniams
- 3 v.š. grietinės
- tarkuotos citrinos žievelės truputį
- druskos truputį
- nugesintos sodos
- cinamono
- cukraus pudros
Gaminimas:
Kiaušinių
baltymus atskiriame nuo trynių ir gerai išplakame.
Trynius sumaišome
su cukrumi ir gerai išmaišome
Sviestą
ištirpiname.
Iš miltų, trupučio druskos,
kiaušinių su cukrumi, grietinės, sviesto išmaišome tešlą. Į ją suberiame
tarkuotą citrinos žievelę, nugesintą sodą.
Dar kartą gerai
išmaišome tešlą.
Supilame iki putų
išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai išmaišome.
Tešla turi gautis tąsi, bet ne per kieta.
Nulupame obuolį,
supjaustome norimais gabaliukais, pabarstome jį cinamonu ir sumaišome.
Į kepimo indą pilame dalį tešlos, ant jos supjaustytus obuolius. Obuolius šakute truputį įspaudžiame ir ant jų supilame likusią tešlą.
Kepame iki 200
laipsnių įkaitintoje orkaitėje keletą minučių, toliau kepame 180laipsn.
temperatūroje apie 25 min.
Iškeptą
pabarstome cinamonu ir cukraus pudra. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą