"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2012 m. birželio 29 d., penktadienis

Desertas "Myliu vasarą"

Kas daugiau jei ne mieloji vasarėlė mums padovanos tiek daug spalvų ir kvapų.
Štai lysvėje po lietaus braškės dar labiau sužaliavo ir prisirpo. Prisiskinu krepšelį ir einu toliau, nagi žiūriu ir juodieji serbentai šakas nuleido ant žemės. Tiek daug uogų užderėjo, kad šakos nebeatlaiko jų svorio. Prisiskinu dar ir jų saujelę. Vienas valgyti atsibosta, na o tada žiūrim ką turim.

Paprasta ir skanu.


Jums reikės:
* varškės 1 pok.
* grietinės 2 v.š
* braškių
* juodųjų serbentų
* mėlynių
* svarainių sirupo keleto arb.šaukštelių
* cukraus 1v.š

Gaminimas:

Varškę, grietinę ir cukrų gerai išmaišyti, apiberti pjaustytomis braškėmis, juodaisias serbentais, mėlynėmis.
Apšlakstyti svarainių sirupu.Skanaus!

2012 m. birželio 27 d., trečiadienis

Vištienos krūtinėlė raudonojo vyno padaže


 Po vėjuotų ir lietingų dienų, šiandien pagaliau pasirodė saulutė.
Išėjus į kiemą radau darželio gėles išplaktas lietaus, o kiemas pilnas vėjo prineštų  įvairiausių žiedlapių, šakelių.
Rožės, mano mylimos rožės jau ruošiasi žydėti, o lietus taip negailestingai jas plakė dvi dienas. Na bet manau jos ištvermingos ir greitai pradžiugins  savo nuostabiais žiedais.
Nieko nelaukdama kimbu prie darbo: šluoju, renku gėlių  nuplėštus žiedlapius, kapstausi darželyje.
Na o mano atostogaujantys studentai jau ir pietų kviečia.
Kadangi pietūs buvo fantastiški, užsirašiau receptą ir dalinuosi su jumis.


Jums reikės:

* vištienos krūtinėlės 1 vnt
* raudono vyno 1 taurės
* čiobrelių
* čili pipirų smulkintų
* prieskonių sriuboms ir padažams "Santa Maria"
* vandens 0,5 stiklinės
* miltų arba bulvių krakmolo 2 v.š.
* citrinos
* druskos

Gaminimas:

Vištienos krūtinėlę supjaustyti mažais gabaliukais.
Užberti druskos, suberti krakmolą ir sumaišyti.
Karštoje keptuvėje su aliejumi  kepant vištieną suberti čiobrelius, prieskonius sriuboms bei padažams.
Apkepintą mėsytę suversti į puodą, užpilti taurę raudonojo vyno, 0,5 stiklinės vandens, truputį čili pipirų ir troškinti kol pradės tirštėti.
Baigiant troškinti įspausti citrinos sulčių ir išmaišyti.



  

Valgyti su virtais ryžiais, marinuotais karnišonais ir pomidorais.
Prie šio patiekalo mums labai tiko raudonas vynas.
 Skanaus!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...