"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2012 m. liepos 10 d., antradienis

Kiaulienos kepsnys "ARMONIKA"

Šis kepsnys labai tiks pietums, su virtomis šviežiomis bulvytėmis ir salotomis.
Jums reikės:

* Kiaulienos kumpelio arba sprandinės
* Rūkytų lašinukų
* Svogųnų galvučių
* Česnako
* Pomidorų padažo
* Prieskonių kiaulienai
* Truputį aliejaus

Mėsą įpjauname kas 2-3cm., bet nepjauname iki galo. Taip supjaustytą mėsą ištriname druska, prieskoniais, česnakais, aliejumi ir paliekame keletą valandų , kad pasimarinuotų.
Tada į įpjovas dedame rūkytų lašinių juostelę ir svogūno, apšlakstome pomidorų padažu, įpilame truputį aliejaus į skardą, uždengiame folija ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. Kepimo laikas priklauso nuo mėsos gabalo dydžio, kuo didesnis gabalas tuo ilgiau kepsime. Baigiant kepti nuimame foliją, dar truputį paskrudiname ir skanaujame.
Panašų kepsnį mačiau  pas Iloną "skanus gyvenimas", tik pas ją su sūriu ir t.t...

Bananų ir juodųjų serbentų džemas

Pas mane šiuo metu juodųjų serbentų sezonas. Uogienės, pyragai, gėrimai- viskas su juodaisiais serbentais.
Ir kodėl gi nepasimėgavus šiomis skaniomis ir daug vitaminų turinčiomis uogomis. Pabandžiau įvairius variantus uogienių, tryniau su cukrumi, viriau su cukrumi, na ir pabandžiau šiek tiek švelnesnį variantą ir išsiviriau džemą su bananais. Džemas gavosi švelnesnio skonio, nes bananai panaikino serbentų aštrumą.
Receptas labai paprastas.
Nuplauti juodųjų serbentų uogas, bananus nulupti ir smulkiai supjaustyti peiliu, užpilti cukraus pagal skonį, truputį vandens ir palaikyti kol cukrus aptirps.
Virti apie 10 min. Skanaus!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...