Šis kepsnys labai tiks pietums, su virtomis šviežiomis bulvytėmis ir salotomis. |
* Kiaulienos kumpelio arba sprandinės
* Rūkytų lašinukų
* Svogųnų galvučių
* Česnako
* Pomidorų padažo
* Prieskonių kiaulienai
* Truputį aliejaus
Mėsą įpjauname kas 2-3cm., bet nepjauname iki galo. Taip supjaustytą mėsą ištriname druska, prieskoniais, česnakais, aliejumi ir paliekame keletą valandų , kad pasimarinuotų.
Tada į įpjovas dedame rūkytų lašinių juostelę ir svogūno, apšlakstome pomidorų padažu, įpilame truputį aliejaus į skardą, uždengiame folija ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. Kepimo laikas priklauso nuo mėsos gabalo dydžio, kuo didesnis gabalas tuo ilgiau kepsime. Baigiant kepti nuimame foliją, dar truputį paskrudiname ir skanaujame.
Panašų kepsnį mačiau pas Iloną "skanus gyvenimas", tik pas ją su sūriu ir t.t...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą