Daug kartų teko ragauti šio patiekalo vienoje žemaitiškoje sodyboje. Su sūnumi seilę varvinom prisiminę ir nusprendėme patys pasigaminti. Kol sūnus kantriai rinko silkutės ašakėles aš paruošiau žalumynus ir t.t.......rezultatas gavosi niam niam fantastiškas:)
Jums reikės:
* Silkės file sūdytos 4 vnt.
* Rūgpienio 1,5 l
* Svogūnų laiškų
* Krapų šakelių
* Karčiųjų ir kvapiųjų maltų pipirų truputį
Gaminimas:
Silkių file, nuėmus odelę apkepinti keptuvėje be aliejaus kol išsausės ir įgaus karamelės spalvą.
Tada šakute susmulkinti, išrinkti ašakas ir dar kartą gerai sumaigyti.
Svogūnų laiškus ir krapus susmulkiname peiliu, suberiame į puodą, supilame rūgpienį. Viską suplakame blenderiu, suberiame paruoštą silkę ir dar kartą suplakame blenderiu. Įberiame maltų pipirų, išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kad susistovėtų, atšaltų (nes tik šaltas šmakalas skanus).
Valgome su virtomis ir apkepintomis su lupenomis bulvytėmis.Skanaus!
Negailestingas vėjas ir lietus šią vasarą neleidžia pasidžiaugti darželio spalvomis. Rožės krauna žiedus, žydi ir vos pražysta vėjas ir lietus nuplaka juos. Keletą jų radau priplaktų prie žemės, nukirpau , nuploviau ir sumečiau į lauke stovintį kibirą su vandeniu, galvoju dar truputį pasidžiaugsime šiais nuostabiais žiedais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą