Šiuos virtinukus
gaminti išmokė mama, todėl juos gamindama ar valgydama visada sugrįžtu į
vaikystę.Tik varškė atrodo tada buvo
daug skanesnė, ir mėtų kvapas stipresnis, o gal
tiesiog mama juos gamindama daug meilės įdėdavo.
Tešlai
reikės:
- kvietinių miltų
- kiaušinio 1 vnt.
- 1 puodelio ar daugiau šilto vandens
- druskos
Įdarui reikės:
- varškės ( varškės ir rūkyto kumpio)
- kiaušinio 1 vnt.
- mėtų lapelių (žalių arba džiovintų)
- druskos
Kiekių nerašau, nes viskas priklauso nuo to kiek ruošiatės gaminti.
Pasiruošimas:
Iš tešlai reikalingų produktų suminkome tešlą.
Tešlą iškočiojame, išspaudžiame iš jos puodeliu ar stikline papločius.
Varškę sutriname su kiaušiniu, druska ir smulkiai supjaustytais ar
sutrupintais mėtų lapeliais.
Gaminimas:
Gaminimas:
1 variantas. Ant paplotėlių dedame varškės masę,
perlenkiame, ir pirštais gražiai užspaudžiame virtinukų kraštelius.
2 variantas. Ant paplotėlių dedame varškės masę be mėtų, o
viename kamputyje ir rūkyto kumpio, perlenkiame, ir pirštais gražiai užspaudžiame virtinukų kraštelius.
Verdame pasūdytame vandenyje. Kai virtinukai iškyla dar paverdame apie 7 min.
Valgome su spirgučių ir svogūnų padažu. Skanaus!