"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2014 m. sausio 14 d., antradienis

Migdolinis skanėstas KRANSEKAKE

 Duktė grįžusi iš Norvegijos kalėdinių atostogų iškepė šį migdolinį Kransekake. Tai tradicinis norvegų skanėstas, kuris kepamas įvairiausiomis progomis- nuostabaus karališko skonio, užburiantis, ir tikrai vertas nuodėmės.

Jums reikės:
Tešlai
500 g migdolų
500 g. cukraus pudros
4 kiaušinių baltymai
Glajui
1 kiaušinio baltymas
3 v.š cukraus pudros
truputį citrinos sulčių
Gaminimas:
1. Sudėkite 250 g. migdolų į verdantį vandenį ir 2-3 min. palaikykite, ugnį išjunkite.
    Supilkite migdolus į kiaurasamtį ir perskalaukite šaltu vandeniu.
    Paėmę migdolus į saują rankšluosčiu juos patrinkite, kad odelė nusiimtų.
    Išlaisvinę migdolus iš savo odos palikite juos džiūti keletą valandų ar per naktį.
2. Išdžiovintus be odelių migdolus sumalkite į miltus kavamale ar kitu būdu.
    Likusius migdolus sumalkite su odele.
    Dėkite cukraus pudrą ir išmaišykite.
    Dėkite kiaušinių baltymus tol kol masė taps tampri ir tvirta.
    Masę uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 2 val.
3. Kepimo indą pabarstykite manų kruopomis ar džiuvėsėliais.
    Kočiokite masę ant kepimo popieriaus į volelius piršto storio ir susukite.
    Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. arba kol bus auksinės
    spalvos.
    Palaukite kol atvės ir sudėkite į hermetišką dėžutę.
    Padėkite į šaldytuvą 24 val , taip žiedų masė tampa skanesnė ir elastingesnė.
4. Atšildykite žiedus, palaikydami juos apie 30 min. kambario temperatūroje.
    Dėkite žiedus vieną ant kito ir sutvirtinkite juos glajumi kurį pasiruošėte.
    Įpilkite glajų į konditerinį maišelį ir pilkite jį ant piramidės, taip sudarydami apledėjimo efektą.
 5. Puoškite migdolinę piramidę vėliavėlėmis, konfeti,blizgučiais, džiovintų uogų šakelėmis, spalvotomis juostelėmis, įvairiais kaspinėliais. Pririškite prie medinių smeigtukų ir susmeikite į skanėstą.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...