"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2013 m. sausio 4 d., penktadienis

UGNIKALNIS

"UGNIKALNIO" receptą radau kažkuriame tinklaraštyje. Pasigaminau ir aš jį, tik vietoj vištienos dėjau kalakutieną.
Virtą kalakutieną susmulkinau peiliu, apkepinau keptuvėje kartu su trupučiu svogūno ir česnako.
 Pievagrybius supjausčiau ir apkepinau su trupučiu česnako. 
Įdėjau mėgstamų prieskonių. Kalakutieną sudėjau į kepimo formą ant folijos padarydama kauburėlį. 
Ant kalakutienos sudėjau apkepintus pievagrybius.






 Sekantis sluoksnis- bulvių košė. Košę paskaninau kalakutienos sultiniu, šviežiais krapais ir druska. Bulvių koše apklojau visą kauburėlį, na ir pabaigai apibarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu, apšlaksčiau pomidorų padažu ir pašoviau į  iki 180laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepiau tol kol perkaito visi ingredientai ir išsilydė sūris. Apie10-20 min.

 Norėdamos padaryti didesnį įspūdį svečiams ar namiškiams"Ugnikalnio" viršūnę prieš patiekiant į stalą puoškite degančia žvakute. Aš deja to padaryti nespėjau, nes skanėstas kaip mat dingo nuo stalo, tai vos spėjau foto padaryti:)
Prie šio patiekalo labai tiko pačios gaminti pagardai su cukinija, taip pat marinuoti agurkėliai.Skanaus!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...