"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2013 m. gruodžio 8 d., sekmadienis

Šokoladiniai sausainėliai su migdolais

 Artėjant pačioms gražiausioms žiemos šventėms imu sukauptus receptus, knygas ir išbandau naujus receptus. Na o, kad namai primintų artėjančias šventes imuosi gaminti tai nuo kuo namai pakvimpa Kalėdomis- tai cinamonas, vanilė, šokoladas ir t.t.
Šį sausainėlių receptą radau knygoje"Sukurta namuose". Labai skanūs prie kavos.

Jums reikės:
* 2 puodeliai miltų
* 0,5 puodelio kokybiškos kakavos
* 250 g. sviesto kambario temperatūros
* 1/4 puodelio miltinio cukraus
* 1 a.š vanilės esencijos
* žiupsnelis druskos
* 1 puodelis smulkiai pjaustytų migdolų
* cukraus pudros, apsijoti

1.Miltus sumaišykite su kakava.
2. Sviestą, cukrų, vanilės esenciją arba (vanilinį cukrų), druską sudėkite į didelį dubenį ir elektriniu plakikliu plakite kol masė bus grietinės tirštumo.
3. Įmaišykite miltus, suberkite migdolus. Išminkykite tešlą. Uždenkite ir palikite šaldytuve 1 val.
4. Imdami po šaukštelį su kaupu tešlos, formuokite rutuliukus ir dėliokite ant paruoštos kepimo skardos.
Skardą patepkite riebalais.
Kepkite 20-25 min, arba kol bus kieti palietus.
5. Dar šiltus sausainiukus apsijokite cukraus pudra.
Atšalusius laikykite sandariame inde.
Išeiga: 48-60 vnt.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...