Artėjant pačioms gražiausioms žiemos šventėms imu sukauptus receptus, knygas ir išbandau naujus receptus. Na o, kad namai primintų artėjančias šventes imuosi gaminti tai nuo kuo namai pakvimpa Kalėdomis- tai cinamonas, vanilė, šokoladas ir t.t.
Šį sausainėlių receptą radau knygoje"Sukurta namuose". Labai skanūs prie kavos.
Jums reikės:
* 2 puodeliai miltų
* 0,5 puodelio kokybiškos kakavos
* 250 g. sviesto kambario temperatūros
* 1/4 puodelio miltinio cukraus
* 1 a.š vanilės esencijos
* žiupsnelis druskos
* 1 puodelis smulkiai pjaustytų migdolų
* cukraus pudros, apsijoti
1.Miltus sumaišykite su kakava.
2. Sviestą, cukrų, vanilės esenciją arba (vanilinį cukrų), druską sudėkite į didelį dubenį ir elektriniu plakikliu plakite kol masė bus grietinės tirštumo.
3. Įmaišykite miltus, suberkite migdolus. Išminkykite tešlą. Uždenkite ir palikite šaldytuve 1 val.
4. Imdami po šaukštelį su kaupu tešlos, formuokite rutuliukus ir dėliokite ant paruoštos kepimo skardos.
Skardą patepkite riebalais.
Kepkite 20-25 min, arba kol bus kieti palietus.
5. Dar šiltus sausainiukus apsijokite cukraus pudra.
Atšalusius laikykite sandariame inde.
Išeiga: 48-60 vnt.