"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2012 m. lapkričio 8 d., ketvirtadienis

Aštrieji pagardai su cukinija

Cukinija ant mūsų šeimos stalo atsirado tik prieš keletą metų. Augindavau ją tik kaip daržo puošmeną ir tiek. Bet kai paklaidžiojusi po interneto platybes radau daug receptų su cukinija, vieną jų išbandžiau ir dabar kiekvieną rudenį ruošiu pagardus su cukinija.
Gamindama niekada nežiūriu į recepte nurodytus  kiekius. Tiesiog jaučiu kur ir kiek ko reikia.Taip gamindama galiu improvizuoti, ir kiekvieną kartą pagardai būna vis kitokio skonio ar aštrumo.

Jums reikės:

Cukinijos susmulkintos kubeliais, čili pipiriukų smulkintų, paprikų spalvotų, morkų tarkuotų, pomidorų supjaustytų arba pomidorų padažo, česnako išspausto, aliejaus, acto, cukraus truputį, druskos pagal skonį.
Daržoves sukrėsti į puodą ir troškinti apie 40min. Prieš baigiant troškinti sudėti česnakus ir įpilti acto. 
Sudėti į iškaitintus stiklainius, uždaryti, apversti ir pridengti rankšluosčiu. Skanaus!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...