"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2012 m. gegužės 24 d., ketvirtadienis

Kalakutienos kumpelis su keptomis daržovėmis I


Jums reikės:

  • kalakutienos kumpelio
  • majonezo 2 v.š
  • prieskonių (mairūno, čiobrelių, baziliko, rozmarino, raudonėlio)
  • brokolių
  • žiedinio kopūsto
  • morkų
  • druskos
 Gaminimas:

Kalakutienos kumpelį ištriname druska , prieskoniais, majonezu. 2 val., palaikome, kad mėsa pasimarinuotų.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., pridengus folija. Indą kepimui naudoju gilesnį, kad tilptų daržovės. Baigiant kepti foliją nuimu. Kumpelį dar truputį paskrudinu iki auksinės spalvos ir sudedu paruoštas daržoves.
Morkas supjaustau griežinėliais, pabarstau druska ir prieskoniais ir sudedu šalia kumpelio. Po kelių minučių sudedu supjaustytas kitas daržoves: brokolius, žiedinį kopūstą ir dar pakepinu tol kol daržovės suminkštės. Laikas nuo laiko kepančias daržoves pamaišau, kad vienodai iškeptų. Skanaus!

P.S Daržoves galima dėti kokias tik mėgstate. Tinka porai, paprikos,cukinija ir t.t.

2012 m. gegužės 22 d., antradienis

Blyneliai su lašiša


Blynelių tešlai reikės:

  • Miltų (tiek, kad gautųsi  skystesnė tešla, nei įprastų blynų)
  • kiaušinio 1 vnt.
  • kefyro 0,5 stiklinės
  • vandens 0,5 stiklinės ar daugiau
  • druskos
  • aliejaus 1 v.š

Blynelių masė gali būti ir kaip įprastų lietinių. Šis mano nurodytas receptas man pasiteisino visu 100proc. Blyneliai gavosi elastingi, minkšti, ploni.

Įdarui:

  • lašišos  150gr
  • varškės 400gr
  • prieskonių (aš dėjau provanso žolelių) 
  • žalių krapų
  • česnako 1 skiltelė
  • druskos
  • grietinės 1 v.š

Gaminimas:

Pasiruošiame blynelių tešlą.
Visus nurodytus produktus gerai sumaišome. Aš maišau su blenderiu, tada tikrai žinau, kad tešloje nebus gumulėlių.
Tešlą paliekame 30min. susistovėjimui.
Iškepame lietinius.
Ant lietinių dedame varškės masę.
Ją paruošiame sumaišydami visus nurodytus produktus.
Kad patiekalas nebūtų baisiai brangus, aš  naudojau lašišos nugarėlę. Ją nurakinėjau,  subėriau į varškę, truputį sumaigiau.
Masę dedame ant vieno lietinio kampo, perlenkiame per pusę, paskui dar kartą perlenkiame ir apkepiname įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
Specialaus padažo tam neruošiau, kadangi turėjau Daumantų rausvąjį majonezinį, tai su juo ir valgėme. Labai skanu. Šis padažas tinka paukštienai, žuviai. Skanaus!

P.S Prieskonius galima dėti kokius jūs mėgstate, nebūtinai kas nurodyta mano recepte.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...