Blynelių tešlai
reikės:
- Miltų (tiek, kad gautųsi skystesnė tešla, nei įprastų blynų)
- kiaušinio 1 vnt.
- kefyro 0,5 stiklinės
- vandens 0,5 stiklinės ar daugiau
- druskos
- aliejaus 1 v.š
Blynelių masė
gali būti ir kaip įprastų lietinių. Šis mano nurodytas receptas man pasiteisino
visu 100proc. Blyneliai gavosi elastingi, minkšti, ploni.
Įdarui:
- lašišos 150gr
- varškės 400gr
- prieskonių (aš dėjau provanso žolelių)
- žalių krapų
- česnako 1 skiltelė
- druskos
- grietinės 1 v.š
Gaminimas:
Pasiruošiame
blynelių tešlą.
Visus nurodytus
produktus gerai sumaišome. Aš maišau su blenderiu, tada tikrai žinau, kad
tešloje nebus gumulėlių.
Tešlą paliekame
30min. susistovėjimui.
Iškepame
lietinius.
Ant lietinių
dedame varškės masę.
Ją paruošiame
sumaišydami visus nurodytus produktus.
Kad patiekalas
nebūtų baisiai brangus, aš naudojau
lašišos nugarėlę. Ją nurakinėjau,
subėriau į varškę, truputį sumaigiau.
Masę dedame ant
vieno lietinio kampo, perlenkiame per pusę, paskui dar kartą perlenkiame ir
apkepiname įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
Specialaus padažo
tam neruošiau, kadangi turėjau Daumantų rausvąjį majonezinį, tai su juo ir
valgėme. Labai skanu. Šis padažas tinka paukštienai, žuviai. Skanaus!
P.S Prieskonius galima dėti kokius jūs mėgstate, nebūtinai kas nurodyta mano recepte.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą