"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2014 m. sausio 19 d., sekmadienis

Imbieriniai sausainiai

 Imbierinių sausainių receptų randame internete labai daug, na ir atsirinkti kuris geriausias labai sunku.
Aš išbandžiau keletą receptų ir labiausiai patiko šis iš "Širšių lizdo".Sausainiai gavosi labai skanūs uždarame inde išsilaikė ilgai nepakeisdami skonio ir trapumo.

 Jums reikės:
470g miltų
1,5 a.š nugesintos sodos
1,5 a.š cinamono
1,5 a.š malto imbiero(galima ir daugiau jei norite labiau jausti imbierą)
120 ml. gerai atšaldytos 35 proc. grietinėlės
110 g minkšto sviesto
225 g. cukraus (aš dėjau pudrą)
120 ml skysto medaus
0,5 a.š kardamono  (recepte nebuvo, bet man jis patinka)

Miltus ir visus prieskonius sumaišyti.
Išplakti iki standumo grietinėlę.
Išsukti iki purumo sviestą su cukrumi.
Į sviestą įmaišyti medų, grietinėlę, supilti nugesintą sodą, suberti miltus, maišyti ir minkyti.
Padalyti tešlą į 4 dalis, dėti į plėvelę ir į šaldytuvą 2 val.
Kočioti iki 3mm storumo.
Formelėmis išspausti ir kelti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Palikti tarpelius tarp sausainių ir kepti 200 laipsnių temperatūroje 3 min.
Kad išlaikytų trapumą laikyti sandariai uždarytus.
P.s būtinai stebėkite kepdami, labai greitai iškepa, 3 min tikrai pakanka.
Skanaus:)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...