"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2013 m. rugpjūčio 24 d., šeštadienis

ADŽIKA


 Sugėręs visą vasaros šilumą ir šviesą artėjantis ruduo mus džiugina savo spalvomis ir mažyčiais stebuklais.
 Štai šiandien nuimant derlių atskrido baltas drugelis ir nutūpė ant bebaigiančios nužydėti violetinės gėlės žiedo. Jis tiesiog lipte prilipo ant matyt dar "skanaus" žiedo, kad net fotoaparatas neišgąsdino, o pjaunant veją žiūriu gi visa mažytė eglutė apjuosta voratinkliais.O dar tie rasos lašeliai....mmmm , prieš saulutę spindintys.
Na o kur dar sodai, daržai, kuriuose nuo gausybės nokstančių obuolių ir slyvų lūžta šakos o daržų lysvėse sau vietos neberanda moliūgai, cukinijos, agurkai. Tiesiog nuostabu.
Tad pasiraitome rankoves ir  pradedame ruoštis žiemai.
 Aš kaip ir daugelis lietuvaičių gaminu žiemai mišraines, uogienes, įvairius pagardus. Ieškojau "adžikos" recepto be acto ir vieną iš daugelio išsirinkau. Siūlau ir Jums jį išbandyti.

Jums reikės:
* Paprikos 1 kg (įvairiaspalvės, aš dėjau raudonas)
* Pomidorų 2 kg
* Morkų 0,5 kg
* Čili pipirų 3 vnt
* Citrinos 1 vnt (galit ir nedėti)
* Česnakų galvučių 4 vnt
* Petražolių pundelio
* Krapų pundelio
* Saulėgrąžų aliejaus 1 stiklinės
* Druskos 3 v.š.
* Cukraus 2 v.š.

Morkas nuskuskite ir sutarkuokite.
Paprikas išvalykite ir išilgai supjaustykite.
Pomidorus sumeskite į verdantį vandenį ir trumpai pavirinkite, kol pradės trūkinėti odelė, tada išgriebkite ir užpilkite šaltu vandeniu. Nuimkite odelę.
Taip paruoštas daržoves ir prieskonius sumalkite mėsmale.
Sudėkite visą sumaltą masę į emaliuotą puodą ir troškinkite vis pamaišydami apie 50 min.
Likus 10 min iki virimo pabaigos, sudėkite česnakus ir supilkite citrinos sultis.
Nepamirškite maišyti.
Dar karštą  masę dėkite į iškaitintus stiklainius ir užsukę pridenkite rankšluosčiu.
Skanaus :)
p.s. Kadangi gamindama visada ragauju, tai druskos, cukraus ir čili pipirų dedu pagal skonį o ne pagal receptą:)
  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...