"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2013 m. rugpjūčio 31 d., šeštadienis

Vištienos kepsnys su gardžia bulvių koše

Jums reikės:
Vištienos krūtinėlės file,
Prieskonių paukštienai
Čiobrelio
Druskos

Bulvių košei:
Bulvės 5 vnt
Morkos 2 vnt
Žali krapai
Žalios petražolės
Sviestas 1 v.š
Grietinėlė 3 v.š
druska

Vištienos krūtinėlės file perpjauname išilgai į dvi dalis, truputį pamušame,pabarstome druska, čiobreliais, ir prieskoniais paukštienai.
Paliekame pusvalandžiui pasimarinuoti.
Kepame įkaitintame aliejuje.
Iškeptus kepsnius dedame į nedidelį puodą, užpilame truputį vandens ir patroškiname keletą minučių.
Bulves ir morkas išverdame, nusunkiame, palikdami lašelį vandens kuriame virė.
Bulves ir virtas morkas sutriname, dedame šaukštą sviesto, 3 v.š. grietinėlės, žalių smulkintų krapų, petražolių, dar kartą sutriname.
Valgome kepsnius su burokėlių salotomis: virtus burokėlius supjaustyti šiaudeliais, dėti į juos smulkinto svogūno, užpilti alyvuogių aliejaus, įspausti citrinos, sumaišyti. Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...