"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2013 m. rugpjūčio 31 d., šeštadienis

Obuolių pyragas "PURUTIS"

     Už lango šviečia saulutė, retkarčiais palynoja. O nuo medžių vėjo pučiami krenta gelsvi lapai. Rudenėja........... o ruduo man tai obuoliais ir cinamonu kvepiantys namai.
Taigi nieko nelaukdama prisirenku sode raudonskruosčių obuolių ir skubu kepti pyrago.

Jums reikės:

2-3 obuolių,
8 v.š. miltų,
2 kiaušinių,
100g margarino kepiniams arba sviesto,
grietinėlės riebios 4 v.š.
cinamono
cukraus 3 v.š
sodos 0,5 arb.šaukštelio

Obuolius nuskusti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis, apibarstyti cukrumi ir cinamonu.
Kiaušinių trynius atskirti nuo nuo baltymų.
Trynius išsukti kartu su cukrumi.
Baltymus išplakti iki purumo.
Margariną arba sviestą ištirpinti.
Į atvėsusį margariną supilame grietinėlę, išplaktus su cukrumi trynius, įpilame nugesintos sodos, dedame 8 valg.šaukštus miltų.
Viską labai gerai išmaišome iki vienalytės masės.
Supilame išplaktus kiaušinio baltymus ir atsargiai išmaišome.
Pilame puse masės į kepimo indą, tada suberiame obuolius, juos truputį šaukštu palyginame ir paspaudžiame, o ant jų viršaus supilame likusią masę.
Kepame 190 laipsnių temperatūroje keletą minučių, vėliau temperatūrą sumažiname. Kepame apie 20 min.
Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra ir cinamonu.


                                 Pyragas gavosi tiesiog purus ir tirpstantis burnoje.
Išsiviriau kavos, pasiėmiau dar nebaigtą skaityti Senekos knygą "Apie sielos ramybę" ir einu ragauti dar šilto  rudeninio "PURUČIO". :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...