"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2012 m. gegužės 14 d., pirmadienis

Mamos maltiniai su įdaru



Faršo masei jums reikės:

0,5 kg faršo (kiaulienos ir jautienos)
2 kiaušinių
1 žalios ir didelės tarkuotos bulvės
1 v.š. miltų
1 česnako skiltelės
Mėsos prieskonių
Druskos

Įdarui:

Virtų kiaušinių
Fermentinio sūrio
Kumpio šalto rūkymo
Svogūno
Žalių krapų
Sviesto
Žiupsnelio provanso žolelių prieskonių
P.S kiekių nerašau, nes kiekvienas gali daryti pagal save.

Gaminimas:

Visus ingredientus sudedame į faršo masę ir gerai išminkome. Jei faršas liesas, galima dar įdėti grietinės šaukštą. Tada maltiniai būna sultingesni.
Pasiruošiame įdaro masę. Kiaušinius smulkiai supjaustome, sūrį sutarkuojame, kumpį mažyčiais gabaliukais supjaustome, įdedame minkšto sviesto ir truputį sumaigome šakute.
Imame po gabalėlį paruošto faršo ir darome maltinius, juos suspaudžiame ant delno ir į vidų dedame paruošto įdaro. Viską užspaudžiame kaip cepelinus, truputį vandeniu sudrėkiname rankas, kad maltinis gautųsi be skylučių, užbarstome maltų džiuvėsėlių, aptepame plaktu kiaušiniu ir palaikome 10 min., kad susistovėtų ir kiaušinis nuvarvėtų. Sudedame maltinius į skardą, skardą pašlakstome trupučiu aliejaus. Uždengiame skardą folija ir dedame į 180laipsnių iškaitintą orkaitę. Kepame apie 30min. Prieš baigiant kepti nuimame foliją ir dar truputį pakepiname, bet jau ant žemesnės temperatūros. Baigiame kepti kai maltiniai gražiai apskrunda. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...