Faršo masei jums
reikės:
0,5 kg faršo
(kiaulienos ir jautienos)
2 kiaušinių
1 žalios ir didelės
tarkuotos bulvės
1 v.š. miltų
1 česnako
skiltelės
Mėsos prieskonių
Druskos
Įdarui:
Virtų kiaušinių
Fermentinio sūrio
Kumpio šalto rūkymo
Svogūno
Žalių krapų
Sviesto
Žiupsnelio
provanso žolelių prieskonių
P.S kiekių nerašau, nes kiekvienas gali daryti pagal save.
Gaminimas:
Visus
ingredientus sudedame į faršo masę ir gerai išminkome. Jei faršas liesas,
galima dar įdėti grietinės šaukštą. Tada maltiniai būna sultingesni.
Pasiruošiame
įdaro masę. Kiaušinius smulkiai supjaustome, sūrį sutarkuojame, kumpį mažyčiais
gabaliukais supjaustome, įdedame minkšto sviesto ir truputį sumaigome šakute.
Imame po gabalėlį
paruošto faršo ir darome maltinius, juos suspaudžiame ant delno ir į vidų
dedame paruošto įdaro. Viską užspaudžiame kaip cepelinus, truputį vandeniu
sudrėkiname rankas, kad maltinis gautųsi be skylučių, užbarstome maltų džiuvėsėlių,
aptepame plaktu kiaušiniu ir palaikome 10 min., kad susistovėtų ir kiaušinis
nuvarvėtų. Sudedame maltinius į skardą, skardą pašlakstome trupučiu aliejaus.
Uždengiame skardą folija ir dedame į 180laipsnių iškaitintą orkaitę. Kepame
apie 30min. Prieš baigiant kepti nuimame foliją ir dar truputį pakepiname, bet
jau ant žemesnės temperatūros. Baigiame kepti kai maltiniai gražiai apskrunda.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą