Sriubai išvirti reikės:
* vištienos (gali būti sriubos rinkinys, šlaunelė ar blauzdelės)
* šviežio kopūsto
* morkos
* pomidoro
* bulvės didelės
* krapų šakelių
* prieskonių sriubai
* lauro lapelių
* druskos
Į verdantį vandenį sudedame vištieną (aš viriau 4 blauzdeles), įberiame žiupsnelį druskos, lauro lapelių, įdedame truputį prieskonių sriubai (morkos, česnakai, pastarnokų šaknys, svogūnų griežinėliai, porai, petražolės, salierai) ir verdame apie 25min. iki išvirs mėsytė.
Verdant susidariusias putas nugriebiame samčiu.
Iš puodo išgriebiame virtą vištieną.
Palaukiame kol sultinys nusistovės.
Nusistovėjusį sultinį nukošiame, kad nepakliūtų į sriubą tai kas nebereikalinga: smulkūs kauliukai, pipirai, lauro lapeliai ir t.t.
Tuo metu pasiruošiame daržoves:
Nuskustą bulvę ir pomidorą supjaustome kubeliais, kopūstą juostelėmis, morką sutarkuojame, krapus susmulkiname.
Sultinį užviriname ir sudedame į jį kubeliais pjaustytas bulves ,tarkuotą morką, likusius sriubos prieskonius. Paverdame apie 10 min.
Sudedame pomidorus ir kopūstus.
Verdame iki išvirs daržovės.
Mėsą nuimame nuo kauliukų, suplėšome rankomis ir suberiame į sriubą.
Truputį paverdame.
Į išvirusią sriubą suberiame smulkintus krapus.
Valgome užbalindami grietinėle arba be jos. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą