"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2012 m. birželio 22 d., penktadienis

Balandėliai lietuviškai

Šį kartą gaminsime lietuviškus balandėlius. Juos gaminti išmokau iš mamos. Jie vilioja mane savo nepakartojamu aromatu ir spalvomis.

Jums reikės:
* kopūsto galvos
* šeimininkių faršo 0,5 kg
* virtų ryžių 1 pok
* kiaušinio 1 vnt
* morkų 2 vnt
* pomidorų padažo( keleto v.š)
* krapų
* įvairių mėgstamų prieskonių
* druskos
* truputį miltų

Pasiruošimas:

Kopūsto kotą išgremžiame, dedame kopūstą į verdantį vandenį ir apviriname tol kol lapai suminkštės.
Apverčiame ir vėl paviriname.
Vėliau lapus nuimame  ir jeigu dar kieti ir žali,  sumetame į vandenį kur virė ir dar paviriname.
Peiliu apipjaustome lapo storąsias dalis.
Taip pasiruošiame visus lapus balandėliams.
Morkas nuskutame, smulkiai sutarkuojame.
Krapų šakeles smulkiai supjaustome.

Įdarui:

Faršą ir virtus ryžius suminkome, pridedame prieskonių, druskos, kiaušinio ir dar kartą išminkome.

Gaminimas:

Ant kopūsto lapo dedame paruoštą įdarą, užlankstome kraštus.
Taip paruoštus balandėlius apvoliojame truputį miltuose ir apkepiname keptuvėje su aliejumi. Paskui balandėlius dedame į puodą su grotelėmis ant dugno ir užpylę truputį vandens, įbėrę truputį sultinio (kubeliuose), troškiname ant silpnos ugnies apie 30 min.

Likus 10 min. iki troškinimo pabaigos balandėlius apibarstome tarkuotomis morkomis, užpilame pomidorų padažo ir troškiname.
Baigiant balandėliams troškintis užberiame žalių smulkintų krapų.

 Prie šių balandėlių darau padažą:

Aliejuje pakepinu smulkintą svogūno galvutę, įdedu truputį miltų. Pakepinu iki gelsvumo, įpilu grietinėlės arba grietinės, truputį vandens ir pomidorų padažo.Viską pavirinu kol šiek tiek sutirštėja.
Valgome su  virtomis šviežiomis bulvytėmis, žaliu agurku arba šviežių daržovių salotomis.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...