"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2012 m. birželio 27 d., trečiadienis

Vištienos krūtinėlė raudonojo vyno padaže


 Po vėjuotų ir lietingų dienų, šiandien pagaliau pasirodė saulutė.
Išėjus į kiemą radau darželio gėles išplaktas lietaus, o kiemas pilnas vėjo prineštų  įvairiausių žiedlapių, šakelių.
Rožės, mano mylimos rožės jau ruošiasi žydėti, o lietus taip negailestingai jas plakė dvi dienas. Na bet manau jos ištvermingos ir greitai pradžiugins  savo nuostabiais žiedais.
Nieko nelaukdama kimbu prie darbo: šluoju, renku gėlių  nuplėštus žiedlapius, kapstausi darželyje.
Na o mano atostogaujantys studentai jau ir pietų kviečia.
Kadangi pietūs buvo fantastiški, užsirašiau receptą ir dalinuosi su jumis.


Jums reikės:

* vištienos krūtinėlės 1 vnt
* raudono vyno 1 taurės
* čiobrelių
* čili pipirų smulkintų
* prieskonių sriuboms ir padažams "Santa Maria"
* vandens 0,5 stiklinės
* miltų arba bulvių krakmolo 2 v.š.
* citrinos
* druskos

Gaminimas:

Vištienos krūtinėlę supjaustyti mažais gabaliukais.
Užberti druskos, suberti krakmolą ir sumaišyti.
Karštoje keptuvėje su aliejumi  kepant vištieną suberti čiobrelius, prieskonius sriuboms bei padažams.
Apkepintą mėsytę suversti į puodą, užpilti taurę raudonojo vyno, 0,5 stiklinės vandens, truputį čili pipirų ir troškinti kol pradės tirštėti.
Baigiant troškinti įspausti citrinos sulčių ir išmaišyti.



  

Valgyti su virtais ryžiais, marinuotais karnišonais ir pomidorais.
Prie šio patiekalo mums labai tiko raudonas vynas.
 Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...