Išėjus į kiemą radau darželio gėles išplaktas lietaus, o kiemas pilnas vėjo prineštų įvairiausių žiedlapių, šakelių.
Rožės, mano mylimos rožės jau ruošiasi žydėti, o lietus taip negailestingai jas plakė dvi dienas. Na bet manau jos ištvermingos ir greitai pradžiugins savo nuostabiais žiedais.
Nieko nelaukdama kimbu prie darbo: šluoju, renku gėlių nuplėštus žiedlapius, kapstausi darželyje.
Na o mano atostogaujantys studentai jau ir pietų kviečia.
Kadangi pietūs buvo fantastiški, užsirašiau receptą ir dalinuosi su jumis.
Jums reikės:
* vištienos krūtinėlės 1 vnt
* raudono vyno 1 taurės
* čiobrelių
* čili pipirų smulkintų
* prieskonių sriuboms ir padažams "Santa Maria"
* vandens 0,5 stiklinės
* miltų arba bulvių krakmolo 2 v.š.
* citrinos
* druskos
Gaminimas:
Vištienos krūtinėlę supjaustyti mažais gabaliukais.
Užberti druskos, suberti krakmolą ir sumaišyti.
Karštoje keptuvėje su aliejumi kepant vištieną suberti čiobrelius, prieskonius sriuboms bei padažams.
Apkepintą mėsytę suversti į puodą, užpilti taurę raudonojo vyno, 0,5 stiklinės vandens, truputį čili pipirų ir troškinti kol pradės tirštėti.
Baigiant troškinti įspausti citrinos sulčių ir išmaišyti.
Prie šio patiekalo mums labai tiko raudonas vynas.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą