"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2012 m. birželio 23 d., šeštadienis

Vištų sparneliai su čili ir medumi

Šių sparnelių receptą radau kažkur interneto platybėse, dabar jis užima garbingą vietą tarp mano mylimiausių patiekalų receptų. Išbandžiau jį ir nuo to karto mano šeima prašo vištų sparnelius kepti tik pagal šį receptą.

Jums reikės:

* Vištų sparnelių
* Medaus
* Čili pipirų maltų
* Aliejaus truputį
* Druskos
* Vandens

 Gaminimas:

Vištų sparnelius įtriname druska ir maltais čili pipirais. Pipirų negailėkit, nes per mažai įdėjus, trūks aštrumo.
Įpilame truputį aliejaus,sumaišome, uždengiame ir paliekame šaltai per naktį marinuotis.
Kitą dieną sparnelius ištriname medumi ir vėl  paliekame nakčiai.
Jei medų dėsim tą pačią dieną su prieskoniais, tai sparnelių skonis nebus toks pikantiškas.
Kitą dieną į skardą gražiai sudedame sparnelius ir  įpilame truputį vandens.

Uždengiame folija ir kepame  180 laipsn. orkaitėje tol kol suminkštės sparnelių mėsa.
Baigiant kepti, nuimame foliją ir dar kepame apie 10 min. žemesnėje temperatūroje, kol sparneliai gražiai apskrus.
Pavartykite sparnelius, kad iš visų pusių  vienodai apskrustų.

Iškepę būna aštriai saldūs, karamelės spalvos.
Patiekiame karštus arba šaltus.
Labai skanūs atvėsę, tuomet labiau juntamas čili ir medaus skonis.

Išbandykite šį receptą ir tikrai apsilaižysite pirštelius. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...