"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2012 m. gegužės 19 d., šeštadienis

Virtinukai su varške ir mėtos prieskoniu


Šiuos virtinukus gaminti išmokė mama, todėl juos gamindama ar valgydama visada sugrįžtu į vaikystę.Tik varškė atrodo  tada buvo daug skanesnė, ir mėtų kvapas stipresnis, o gal  tiesiog mama  juos gamindama daug meilės įdėdavo.

      Tešlai reikės:

  • kvietinių miltų
  • kiaušinio 1 vnt.
  • 1 puodelio ar daugiau šilto vandens
  • druskos

Įdarui reikės:
  • varškės ( varškės ir rūkyto kumpio)
  • kiaušinio 1 vnt.
  • mėtų lapelių (žalių arba džiovintų)
  • druskos

Kiekių nerašau, nes viskas priklauso nuo to kiek ruošiatės gaminti.

Pasiruošimas:
Iš tešlai reikalingų produktų suminkome tešlą.
Tešlą iškočiojame, išspaudžiame iš jos  puodeliu ar stikline papločius.
Varškę sutriname su kiaušiniu, druska ir smulkiai supjaustytais ar sutrupintais mėtų lapeliais.

 Gaminimas:
1 variantas. Ant paplotėlių dedame varškės masę, perlenkiame, ir pirštais gražiai užspaudžiame virtinukų kraštelius.
2 variantas. Ant paplotėlių dedame varškės masę be mėtų, o viename kamputyje ir rūkyto kumpio, perlenkiame, ir pirštais gražiai užspaudžiame virtinukų kraštelius.
Verdame pasūdytame vandenyje. Kai virtinukai iškyla dar paverdame apie  7 min.
Valgome su spirgučių ir svogūnų padažu. Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...