"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2012 m. gegužės 18 d., penktadienis

Užkepėlė su ryžiais


Juk dažnai taip atsitinka, kai pasigaminame kokį patiekalą, jo beveik visada lieka. Antrą kartą valgyti to paties nelabai norisi, o ir išmesti nevalia. Kai liko keletas nesuvalgytų kepsnių, panaudojau juos užkepėlei su ryžiais.

Jums reikės:

* kepsnių (gali būti likę kotletai, zrazai ir t.t)
* virtų ryžių 2 maiš.
* fermentinio sūrio 200g.
* pomidorų padažo
* pomidoro
* krapų
* česnako
* svogūnų laiškų
* saulėje džiovintų pomidorų keleto gabalėlių
* prieskonių (mėgstamų) aš dėjau kvapiuosius ir karčiuosius pipirus
* druskos
* alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Ryžius išverdame. Kepsnius supjaustome apie 3cm gabaliukais. Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų, dedame smulkintą kubeliais pomidorą, česnako skiltelę, svogūnų laiškus, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, truputį krapų, pipirų ir pakepiname.Šią masę pilame ant ryžių ir gerai išmaišome.
Į nedidelę skardą sudedame kepsnius, ant jų sudedame ryžių masę. Apšlakstome masę pomidorų padažu, užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir šauname į iškaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepame tol kol sūris išsilydys ir truputį pagels. Valgome su įvairiomis salotomis. Mums labai tiko pavasarinės salotos, kurios yra  nurodytos žemiau. Skanaus ir nebijokit improvizuoti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...