"Net dievų maistas, jeigu jo per daug virsta nuodu."
-- Graikų patarlė

2012 m. gegužės 10 d., ketvirtadienis

Trupiniuotis



Šį trupiniuočio receptą gavau labai seniai  svečiuodamasi pas gerą draugę. Tada ji mane pavaišino šiuo pyragu sakydama:- Jis neišvaizdus, bet skanus. Išbandėme šeimoje ir dabar jį kepame per visas šventes.

Trupiniams:
200 g margarino ar kitų riebalų
3 kiaušiniai
200 g grietinės,


500 g miltų
0,5 šaukštelio  sodos ( nugesinti actu ar citrinos rūgštimi)
Sulipdančiam kremui: 
1 indelis kondensuoto pieno (saldinto)

Gaminimas:

Iš trupiniams skirtų produktų išminkome tešlą ir 3-5 val. ją, suvyniotą į maistinę plėvelę laikome šaldytuve.
Atšaldytą tešlą sutarkuojame stambia trintuve ir kepame skardoje 150-180 C temperatūros orkaitėje kol lengvai paruduos. Iškepus  trupinius dar lengvai palaužome rankomis ar mentele, kad neliktų didelių gabalų. Trupinius, suberiame į puodą. Kondensuotą pieną (su neatidarytu indeliu) verdame puode su vandeniu apie 2 val. Atvėsusį jį sudedame į trupinius ir gerai išmaišome. Masę sudedame į kepimo indą (aš dedu į torto formą) suspaudžiame šaukštu, gerai išlyginame paviršių ir laikome per naktį. Trupinių pyragą išimame iš formos ir pjaustome kvadratėliais.

P.S    Kartais įdedu trupintų riešutų, bet skanu ir be priedų.
Skanaus!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...