Šiuos "Kepuriukus" radau pas Iloną iš "Skanus gyvenimas". Labai viliojančiai atrodė tai nutariau išbandyti, tik receptą pakeičiau pagal save. |
* Faršo (kiaulienos ir jautienos)0,5 kg
* Bulvių košės
* Svogūno
* Sūrio fermentinio
* Prieskonių
Faršą paruošiau kaip įprastiems kotletams, kiaušinis, česnakas, pipirai juodieji ir kvapnieji, tarkuota bulvė ir grietinės valgomas šaukštas.
Suformavau ant delno paplotėlius ir ant jų uždėjau smulkinto svogūno, bulvių košės pagardintos krapais ir druska.
Suformavau kepuriukus, į bulvių košę įspaudžiau po gabalėlį sviesto.
Kepiau orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min., pridengusi folija.
Baigiant kepti nuėmiau foliją, apibarsčiau kepuriukų viršų tarkuotu fermentiniu sūriu, aptepiau savo pačios ruošta adžika, galima ir pomidorų padažu. Dar kartą pašoviau į orkaitę, kol sūris išsilydė ir baigta. Sakanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą